Sedmošolka, okolica Šentjerneja

Ali ti igranje klarineta predstavlja delo? “Ja. Med poletjem ne vadim vsak dan klarineta, ko je šola v ponedeljek ga mam, v torek pa vadim, v sredo mam spet klarinet pa teorijo, pol v četrtek mam itak orkester, v petek mam atletko tko da nimam cajta, v soboto pa nedeljo vadim. Pač na živce mi gre ga igrat. Zdej ga ful več igram in zadnjič me je pohvalu celo po prvem četrtletju in sem pol bla oo ponosen je name, sam takrat sem najmanj vadla /…/ Klarineta nisem slikala, klarinet igram (v glasbeni) to je ukulele. Enkrat mi je pač par let nazaj bil všeč in je ati rekel, da ga lahk dobim sam če ga bom igrala, me bo bratranc nauču, sem ga dobila za rojstni dan, pol me pa bratranc ni nauču. Aplikacijo mam, da napiše kaj se prime, pa za oglaševat in pol lahk igram. Ukulele primem, pa igram če se mi da, če se spomnem nanga.” (iz pogovora ob fotografijah, avgust 2020)

»Polet mamo ful tega dela s kmetijo in pol je treba delat, krompir, pa zlagat drva. Ampak rada pobiram kolerabo. Zanimivo je, ker lahk sekaš z nožem. Krompir rada na roke pobiram, k mi je zabavno vn kopat, drva so pa malo naporna, bi sam šla.«

Kaj bi rekla, da paše pod delo? »Da morš drva zlagat.«

Kaj pa bi bila igra? »Da grem jahat.«

Tudi skrbiš za konje? »Hodim na tečaj, tud jaham in po navad (doma) če jim ati ne nese, nesem mrvo, jim je treba dat, pa pol jih odpeljem s pašnika. Men je to všeč«. (iz pogovora ob fotografijah, avgust 2020)